Psychotherapie Antwerpen

Over mij

Psychotherapie Antwerpen - Isabel GonzalezLeergierig
Mensen zijn prachtig. Al zo lang ik weet ben ik gefascineerd van wat ons beweegt, hoe we verschillen en wat er in het doolhof van binnen afspeelt. Die nieuwsgierigheid lag lang vooral aan de buitenkant - cultuur, taal, de dingen die ons verbinden. Ik woonde toen nog in Barcelona, studeerde er aan de universiteit: Antropologie en Filologie.

De puzzels, vragen, verbazing en nieuwsgierigheid die ik had naar die buitenwereld van menselijkheid verschoof stukje bij beetje naar binnen. Ook omdat ik mij realiseerde dat die buitenkant maar het topje van de ijsberg is. Dat besef was heel persoonlijk. Heel dichtbij. Ik vond het tere doolhof van de ziel en was voor het leven verliefd.

Levenslang leren
De manier waarop ik leef; altijd in opleiding. Ik dook gretig in nieuwe opleidingen. Zo stelde ik eigenlijk heel veel kennis samen die me zouden helpen een eigen stijl en werkmethode te ontwikkelen.

Ik woonde en leefde inmiddels in België, deed hier Orthopedagogie, vulde dat om praktijkervaring te krijgen aan met Maatschappelijk werk. En in de jaren die volgden zou ik opleiding na opleiding, cursus na cursus volgen. Van Individuele Counselling tot Oplossingsgerichte therapie, van Mindfulness tot Traumaverwerking, van RET therapie tot Voice Dialogue.

En ik blijf in opleiding. Dat past me. En tegelijkertijd ben ik het aan jou verschuldigd je zo divers mogelijk te kunnen helpen, op een manier die bij je past.

Brede ervaring
Ik werkte op veel verschillende plekken; eerst als psychosociaal begeleider bij mensen met een psychiatrische stoornis, daarna als therapeut voor jongeren in de bijzondere jeugdzorg en als counselor voor volwassenen. Opgeteld leerde ik zo wat werkt en wat niet, en vooral hoe ik mijn cliënten het beste help als psychotherapeut in Antwerpen.

De innerlijke zoektocht
Mijn taak is de cliënt te begeleiden in de zoektocht naar antwoorden op levensvragen en psychische kwetsbaarheden. Dat doe ik op een persoonlijke en betrokken manier waarbij ik veel verschillende manieren kan gebruiken om de behandeling precies aan te laten sluiten bij je klacht en bij jou.

De behandeling heeft de vorm van een reis, een ontdekkingstocht in jouw rijke innerlijk. De meeste mensen staan er van verbaasd wat ze zelf in huis hebben en kunnen. Één van de mooiste onderdelen van mijn werk is je dát laten zien.

En in mijn vrije tijd…
Ben ik inderdaad veel met mijn vak bezig, in opleidingen en cursussen, maar ook door boeken te lezen. Het boeit me enorm.

Maar als ik dat niet aan het doen ben, leef ik een fijn leven; hoewel ik van Catalaanse afkomst ben, woon ik in het groene Bazel met man, zoon van 23, drie katten en een hond. Ik mag graag tuinieren, lezen en films kijken en praktiseer Tai Chi.

Isabel

Neem contact met mij op
Heb je nog vragen? Bel voor een afspraak of stuur even een mail, ter attentie van Isabel Gonzalez - Psychotherapeut Antwerpen.